Αρνάκι σε κρούστα τυριού
Υλικά
- 1 μπούτι από αρνάκι (περίπου 1,5 κιλό)
- αλάτι
- πιπέρι
!Για την κρούστα:
- 200 γραμ. τυρί έμενταλ τριμμένο
- 300 γραμ. αλεύρι
- 100 γραμ. μαργαρίνη
- 4 αυγά
- στη μύτη από το κουταλιές γλυκού αλάτι
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τα 2 αυγά, το αλεύρι, το έμενταλ το αλάτι και ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη γίνει ομοιογενής. Στη συνέχεια, κρατάμε λίγη απο τη ζύμη και ανοίγουμε την υπόλοιπη σε λεπτά φύλλα με πλάστη. Βάζουμε το κρέας πάνω στο φύλλο της ζύμης και το τυλίγουμε. Κατόπιν, το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος,με το κλείσιμο του φύλλου προς τα κάτω. Με τη ζύμη που κρατήσαμε, γαρνίρουμε διαγώνια την επιφάνεια του. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αυγά με το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η κρούστα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με σαλάτα της αρεσκείας μας.