Αρνί αυγολέμονο
Υλικά
- 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 σελινόριζα κομμένη σε κύβους
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε. Το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγο ζωμό. Χτυπάτε το αυγό, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, παίρνετε ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτετε λίγο λίγο, χτυπώντας διαρκώς για να μην «κόψει» το μείγμα. Περιχύνετε με αυτό το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρετε.