Αρνί μπούτι γεμιστό
Χρόνος: 30-35 λεπτά
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2–3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές σούπας άνηθο
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- χυμό λεμονιού
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας καλά. Τρίβετε όλες τις μεριές του με 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι το τυρί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι, λίγο λεμόνι και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Βάζετε το μείγμα αυτό στο κενό πού έχει το κρέας από το κόκαλο. Το δένετε με ένα σπάγκο ή το ράβετε και το αλείφετε με λάδι.
- Προθερμαίνετε τη χύτρα, και κοκκινίζετε το κρέας καλά απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε το νερό, το χυμό του λεμονιού, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το κρέας για 30-35 λεπτά.
- Αφαιρείτε το σπάγκο και σερβίρετε το κρέας σε μία ζεστή πιατέλα με φασολάκια βουτύρου, αρακά και λευκό πιλάφι.