Αρνί φρικασέ
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1–1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι ή σπάλα
- 3–4 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνια ζεστό νερό
- 2 μαρούλια πλυμένα και κομμένα
- 1 μάτσο άνηθο
- 1–2 κροκάδια αυγού
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρέας ωσότου ροδίσει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το αρνί για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και προσθέτετε το μαρούλι και τον άνηθο. Μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για ακόμα 3-5 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό με αυγολέμονο.
ΣΗΜ: Μπορείτε αντί για μαρούλι να χρησιμοποιήσετε σπανάκι ή αντίδια ζεματισμένα.