Αρνί γεμιστό λεμονάτο
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο μικρό
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 2 αυγά βρασμένα
- 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το μπούτι, αφαιρείτε το κόκαλο, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τον κιμά, τα αυγά κομμένο σε κομματάκια, το σκόρδο, τις ελιές ψιλοκομμένες, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Βάζετε τη γέμιση στο μπούτι, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε καλά με σπάγκο κουζίνας, ώστε να μη βγει η γέμιση. Ρίχνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και αφήνετε να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά, ώσπου να μείνει το κρέας με λίγη σάλτσα. Αφού κρυώσει λίγο, το βγάζετε από την κατσαρόλα, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε σε πιατέλα.