Αρνί γεμιστό με τυρί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνί γεμιστό με τυρί

1 αρνί, 4-5 κιλά 1 συκωταριά 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνια λάδι 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 κιλό τυρί ανάλατο ή ξαρμυρισμένο κομμένο σε μικρούς κύβους 1 φλιτζάνια μυζήθρα τριμμένη 4 φέτες ψωμί 3 αυγά Αλάτι, πιπέρι

Υλικά

  • 1 αρνί, 4-5 κιλά
  • 1 συκωταριά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό τυρί ανάλατο ή ξαρμυρισμένο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνια μυζήθρα τριμμένη
  • 4 φέτες ψωμί
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το αρνί και το στραγγίζετε. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι μέσα-έξω. Πλένετε τη συκωταριά, τη στραγγίζετε και την κόβετε σε κομματάκια. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το μισό λάδι, τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε τη συκωταριά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζετε τα τυριά σε μια λεκάνη. Κόβετε το ψωμί σε μικρούς κύβους, το σοτάρετε σε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι και το ρίχνετε στη συκωταριά, μαζί με τα τυριά. Χτυπάτε το αυγά, τα προσθέτετε και ανακατεύετε. Αρχίζετε να ράβετε την κοιλιά του αρνιού με σπάγκο κουζίνας από το κάτω μέρος. Όταν φτάσετε στο επάνω μέρος, αφήνετε μια τρύπα. Ρίχνετε τη γέμιση και τελειώνετε το ράψιμο. Βάζετε το αρνί σε ταψί, το περιχύνετε με το λάδι και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 2 ώρες. Γυρίζετε το αρνί και οπό την άλλη πλευρά, το αλείφετε με λάδι και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφαιρείτε τον σπάγκο και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply