Αρνί γεμιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνί γεμιστό

Υλικά

  • 1 αρνάκι γάλακτος, 4-5 κιλά
  • 1 συκωταριά μικρή
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 κιλό κεφαλογραβιέρα
  • 250 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε την συκωταριά. Τη βράζετε για 5 λεπτά, τη στραγγίζετε και την κόβετε σε μικρά κομματάκια, Τη σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι, ρίχνετε τον άνηθο, το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε για λίγο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τα τυριά ψιλοκομμένα, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα και τα ανακατεύετε. Πλένετε το αρνί και το στραγγίζετε. Κόβετε το λεμόνι στη μέση και αλείφετε το αρνί μέσα και έξω. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το γεμίζετε με το μείγμα. Ράβετε την κοιλιά του με σπάγκο κουζίνας. Τοποθετείτε το αρνί σε ταψί, το περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 3 1/2 ώρες. Όταν ψηθεί, αφαιρείτε το σπάγκο, κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σερβίρετε με τη γέμιση.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply