Αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι και τυρί: νόστιμο ελληνικό πιάτο

Το αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι και τυρί είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι νόστιμο και χορταστικό. Η γεύση του αρνιού συνδυάζεται τέλεια με τη γεύση της ντομάτας και του κριθαριού, ενώ το τυρί προσθέτει μια επιπλέον αίσθηση νοστιμιάς.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι και τυρί

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 5

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη,
  • 1/2 κιλό κριθαράκι
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • τυρί σκληρό τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε 5 μερίδες. Το κοκκινίζετε με το βούτυρο,
  2. προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από σίτα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί έως ότου μαλακώσει.
  3. Βράζετε το κριθαράκι να «κρατάει στο δόντι» με αρκετό νερό και αλάτι. Το στραγγίζετε και προσθέτετε το φρέσκο βούτυρο.
  4. Βάζετε σε γιουβέτσι το κρέας και το σκεπάζετε με το κριθαράκι. Ρίχνετε επάνω τη σάλτσα του, το πασπαλίζετε με τυρί και το αφήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply