Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
Total Time:25 mins
Yield:5
Υλικά
1 κιλό αρνί
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
4 ντομάτες ώριμες
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη,
1/2 κιλό κριθαράκι
1/2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
τυρί σκληρό τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε 5 μερίδες. Το κοκκινίζετε με το βούτυρο,
προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από σίτα, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί έως ότου μαλακώσει.
Βράζετε το κριθαράκι να «κρατάει στο δόντι» με αρκετό νερό και αλάτι. Το στραγγίζετε και προσθέτετε το φρέσκο βούτυρο.
Βάζετε σε γιουβέτσι το κρέας και το σκεπάζετε με το κριθαράκι. Ρίχνετε επάνω τη σάλτσα του, το πασπαλίζετε με τυρί και το αφήνετε σε μέτριο φούρνο επί 15 λεπτά.