Ινδικό Αρνί με Δυόσμο και Μπαχαρικά
θερμίδες 268
Υλικά
- Λάδι
- 750 γραμμάρια αρνί ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κουταλιές γλυκού γκαράμ μασάλα
- ½ κουταλιές γλυκού κορίανδρος αλεσμένος
- ½ κουταλιές γλυκού τούρμερικ αλεσμένο
- 1/4 φλιτζάνια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 1/2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωταρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το καυτερό και τα μπαχαρικά και σωτάρετε ανακατώνοντας ώσπου να πάρουν άρωμα. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το δυόσμο, το ζωμό, τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 ½ ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.