Αρνί Ινδικό
Υλικά
- 800 γραμμάρια ψαχνό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- αλεύρι
- λάδι
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κλαδάκια σέλινο κομμένο
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη κάρυ
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο αλεσμένο
- 1 κουταλιές γλυκού κορίανδρος αλεσμένος
- 1 κουταλιές γλυκού Γκαρόν μασάλα
- 1/4 φλιτζάνια τσάτνεϊ φρούτων
- 1 φλιτζάνια νερό
- 1 κύβος ζωμός βοδινού
- 1/4 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 1/4 φλιτζάνια νερό, επιπλέον
Εκτέλεση
- Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Βάλτε λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή τηγάνι 2 λίτρων και σωτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και τα μπαχαρικά ανακατώνοντας, ώσπου να πάρουν άρωμα. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το τσάτνεϊ, το νερό, τον κύβο θρυμματισμένο και το κρασί. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Διαλύστε το κορνφλάουρ στο επιπλέον νερό και ανακατώστε το μείγμα στο φαγητό. Ψήστε το σκεπασμένο περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να πηχτώσει ελαφρά.