Αρνί – κατσίκι φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνί – κατσίκι φούρνου με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

  • 1 μπούτι από αρνί ή κατσίκι περίπου 2 κιλά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
  • 12 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 350 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
  • το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 – κουταλιές σούπας πάπρικα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το δυόσμο, αλατίζουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί.
  2. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την πρέζα αλατιού. Πασαλείβουμε γύρω – γύρω το μπούτι με το μισό γιαούρτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
  3. Στη μέση του ψησίματος, ξαναπασαλείβουμε με το υπόλοιπο γιαούρτι και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.
  4. Σημείωση: !Για το ψήσιμο υπολογίστε 35-40′ για κάθε 450 γραμμάρια κρέας. Εγώ δοκίμασα μια φορά και το κοκκίνησα περισσότερο (λίγο στο γκρίλ πέραν του κανονικού ψησίματος) και έγινε μια υπέροχη γευστική ροδοκόκκινη κρούστα επάνω στο κρέας (που όμως σε μερικούς δεν αρέσει – η κρούστα εννοώ).
  5. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply