Αρνί κρασάτο με σιτάρι
Υλικά
- λάδι
- 1,5 κιλό κότσι αρνιού
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 4 μέτρια καρότα κομματιασμένα
- ½ φλιτζάνια σιτάρι, ξεπλυμένο, στραγγισμένο
- 1 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 400 γραμμάρια κονσέρβα ντοματάκια
- 1/4 φλιτζάνια ντοματοπολτός
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάλτε λάδι σε ένα σκεύος και σοτάρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει. Βγάλτε το στην άκρη. Κόψτε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα, το σιτάρι, το κρασί. το ζωμό και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα μαζί με το χυμό τους και τον ντοματοπολτό. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, 2 ώρες, ανακατώνοντας κάθε τόσο. Ανακατώστε μέσα το θυμάρι και ψήστε τα ξεσκέπαστα, περίπου 15 λεπτά.