αρνί με δενδρολίβανο στον φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

αρνί με δενδρολίβανο στον φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι ψαχνό (μπούτι)
  • 3 κλωνιά δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές σούπας φυλλαράκια δυόσμου
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε το φούρνο να προθερμανθεί στους 200 °. Βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν σφιχτή πάστα. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το βάζουμε σε καθαρή επιφάνεια και με μαχαίρι κάνουμε 6-7 χαρακιές. Τρίβουμε τα μυρωδικά στα ανοίγματα του κρέατος και τα βάζουμε σε ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 2 1/2-3 ώρες. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να «σταθεί» για 10 λεπτά. Τακτοποιούμε τα κλωναράκια του δυόσμου στην πιατέλα, βάζουμε επάνω το μπουτάκι και το γαρνίρουμε με τα κλωναράκια δεντρολίβανο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply