Αρνί με Κρούστα Γλυκοπατάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνί με Κρούστα Γλυκοπατάτας

Υλικά

  • 750 γραμμάρια αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλεύρι
  • λάδι
  • 1 μέτριο πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 μέτρια μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/3 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
  • ½ φλιτζάνια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Μείγμα Γλυκοπατάτας:
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομματιασμένες
  • 2 κουταλιές σούπας ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε το περίσσιο αλεύρι. Με λάδι σε ένα σκεύος σωταρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το πράσο, τη μελιτζάνα και το σκόρδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με το ζωμό, τον ντοματοχυμό και το θυμάρι. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 ώρα. Βάλτε το μείγμα γλυκοπατάτας που ετοιμάσατε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στόμιο μεγάλο αστεράκι και καλύψτε το φαγητό με το μείγμα. Ψήστε το σε μέτρια ζεστό φούρνο, ξεσκέπαστο, περίπου 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η κρούστα.
  2. Μείγμα γλυκοπατάτας:
  3. Βράστε τις γλυκοπατάτες ώσπου να μαλακώσουν,
  4. Πολτοποιήστε τες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά να γίνει πουρές.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης