Αρνί με λαχανικά στο φούρνο
Υλικά
- Λάδι
- 800 γραμμάρια ψαχνό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε φέτες
- 2 κλαδάκια σέλινο, κομμένο
- 2 κουταλιές σούπας έτοιμη σάλτσα ψητού
- 3 φλιτζάνια νερό
- 3 μεγάλες πατάτες κομματιασμένες
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζάνια αρακάς κατεψυγμένος και ξεπαγωμένος
Εκτέλεση
- βάλτε λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σωταρετε το κρέας σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα και το σέλινο. Ανακατώστε μέσα τη σάλτσα ψητού διαλυμένη στο νερό. Αφήστε να πάρουν βράση.
- Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα,
- /2 ώρα, Προσθέτετε τις πατάτες και το θυμάρι και ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 30 λεπτά. Ανακατώστε μέσα τον αρακά στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.