Αρνί με Λεμόνια και Αγκινάρες
Υλικά
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κομμάτια αρνιού με 8 κοτολέτες το καθένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο λεμόνι
- 400 γραμμάρια καρδιές αγκινάρας κονσέρβας κομμένες στα τέσσερα
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιές γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο ταψί και ψήστε το αρνί και τα κρεμμύδια μέ-χρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Κόψτε το λεμόνι σε 8 φέτες και βάλτε το στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο, για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.