Αρνί με μελιτζάνες
Υλικά
- 400 γραμμάρια μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 2–3 κουταλιές σούπας αλάτι για το ξεπίκρισμα
- 25 γραμμάρια βούτυρο
- 700 γραμμάρια αρνί μπούτι με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο σε σκόνη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με το αλάτι και τις αφήνετε για 30’. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνετε το αρνί το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3′-4′ ακόμα. Βαζετε 1 φλιτζάνια νερό, το κύμινο, το πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητο 90′ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας σε μέτρια φωτιά (όσο ψήνετε το φαγητό αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό ακόμα).
- Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά σε αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι τηγανίζετε και τις ντομάτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζετε στην κατσαρόλα πάνω από το αρνί και πάνω τοποθετείτε τις μελιτζάνες Ζεσταίνετε το φαγητό για 5′ ανακατεύετε και σερβίρετε.