Αρνί με Ψητά Λαχανικά της Μεσογείου
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη με κόκαλο
- 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 1/2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα στα τέσσερα
- 2 μέτρια μελιτζανάκια κομμένα στα τέσσερα
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
Εκτέλεση
- Ανοίξτε το κρέας και βάλτε το με την πλευρά του λίπους σ’ ένα ξύλο κοπής. Χτυπήστε το καλά για να λεπτύνει. Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατώστε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το θυμάρι και το σκόρδο και αλείψτε με το μείγμα το κρέας από την πλευρά του λίπους.
- Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε το αρνί μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές και βγάλτε το από το ταψί, Στο ίδιο σκεύος ψήστε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια. τις μελιτζάνες, την πιπεριά και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αρνί, με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω, πάνω στα λαχανικά. Ψήστε τα όλα μαζί για 30 λεπτά, σε μέτριο φούρνο. Τέλος, βγάλτε το αρνί από το ταψί και σκεπαστέ το με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό, στραγγιστέ τα λαχανικά, πετάξτε το ζωμό τους και ψήστε τα για άλλα 10 λεπτά, σε πολύ δυνατό φούρνο.