Αρνί σούβλας
Υλικά
- 1 αρνί (6-7 κιλά)
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- Ρίγανη
- θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε τη συκωταριά από το αρνί, το καθαρίζετε καλά, το πλένετε, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε μέσα-έξω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Το περνάτε με προσοχή στη σούβλα. Δένετε σφιχτά με σύρμα. περνάτε με χυμό λεμονιού όλο το αρνί εξωτερικά, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κάνετε με μυτερό μαχαίρι διάφορες σχισμές και βάζετε αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το αρνί να μείνει όλο το βράδυ όρθιο, με το κεφάλι προς τα κάτω. Βάζετε κάρβουνα σε μια μεγάλη ψησταριά. Το ανάβετε και το αφήνετε να «χωνέψουν» καλά. Τοποθετείτε τη σούβλα πάνω από τη φωτιά, τη γυρίζετε γρήγορα στην αρχή και πιο αργά στη συνέχεια. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι με το λεμόνι σε ένα μπολ και αλείφετε ώσπου να ξεροψηθεί η πέτσα και πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Το κατεβάζετε, το κόβετε σε μερίδες και καλή σας όρεξη..