Αρνί στο φούρνο με ρύζι και γιαούρτι
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνί
- 1 κιλό γιαούρτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνια ρύζι
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε
- σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι, προσθέτετε τις μερίδες του κρέατος, τις σοτάρετε
- για να πάρουν χρώμα, ρίχνετε τον άνηθο και τα ανακατεύετε.
- Βάζετε τις μερίδες σε πυρίμαχο σκεύος, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε
- ένα φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για
- /2 ώρα. Ρίχνετε κατά διαστήματα λίγο χλιαρό νερό.
- Όταν μαλακώσει το κρέας, αφαιρείτε το καπάκι, προσθέτετε τρία φλιτζάνια χλιαρό νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι, λίγο αλάτι και αφήνετε να βράσει. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γιαούρτι, λίγο αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το φαγητό με το μείγμα.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει λίγο, σερβίρετε σε πιατέλα.