ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά
- 800 γραμμάρια αρνάκι ψαχνό, κομμένο σε 16 κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 16 φέτες μπέικον
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι. Αναμειγνύετε τη μουστάρδα με το σκόρδο και ανακατεύετε αυτό το μείγμα με το κρέας. Στρώνετε μια φέτα μπέικον και σκορπίζετε λίγο βασιλικό και μαϊντανό. Βάζετε ένα κύβο αρνάκι, το τυλίγετε σε ρολό και το περνάτε σε σουβλάκι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάνοντας συνολικά 4 σουβλάκια. Χτυπάτε το λάδι με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ 18′-20′, αφού τα αλείψετε με το λαδολέμονο.