Αρνίσια σουβλακια
Υλικά
- 1 κιλό αρνί (ψαχνό)
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη)
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε καλά και το κόβετε σε κύβους.
- Βάζετε σε μια λεκάνη το λάδι, τπ ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε το κρέας. Σκεπάζετε τη λεκάνη, τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Περνάτε σε ξυλάκια εναλλάξ τέσσερα-πέντε κομμάτια από το κρέας και δύο κομμάτια πιπεριάς. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ροδίσει. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε ζεστά.