Αρνίσια σουβλακια

Please follow and like us:

Αρνίσια σουβλακια
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1 κιλό αρνί (ψαχνό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη)
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε καλά και το κόβετε σε κύβους.
  2. Βάζετε σε μια λεκάνη το λάδι, τπ ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και προσθέτετε το κρέας. Σκεπάζετε τη λεκάνη, τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Περνάτε σε ξυλάκια εναλλάξ τέσσερα-πέντε κομμάτια από το κρέας και δύο κομμάτια πιπεριάς. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ροδίσει. Τα βάζετε σε πιατέλα και τα σερβίρετε ζεστά.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση