Αρνίσιο μπούτι γεμιστό
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μπούτι αρνίσιο
- 1 συκώτι αρνίσιο
- 100 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 3 κουταλιές σούπας γάλα
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- Λαδόχαρτο
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά το κρέας και αφαιρείτε με μυτερό μαχαίρι το κόκαλο. Το αλείφετε με το χυμό λεμονιού και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το συκώτι σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τον κιμά, το τυρί, τη φρυγανιά, τα αυγά χτυπημένα, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύετε καλά. Αν το μείγμα είναι σφιχτό, το αραιώνετε με δυο-τρεις κουταλιές σούπας γάλα. Κάνετε στο κρέας δυο-τρεις τρύπες με μυτερό μαχαίρι και βάζετε τις σκελίδες του σκόρδου. Απλώνετε τη γέμιση, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Αλείφετε με λάδι ένα λαδόχαρτο, τοποθετείτε το μπούτι, το αλείφετε με λάδι, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το τυλίγετε καλά και το ξανατυλίγετε με άλλα δυο λαδόχαρτα. Το βάζετε σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.