Ασιάτικο κοτόπουλο σε πήλινη γάστρα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ασιάτικο κοτόπουλο σε πήλινη γάστρα

θερμίδες 360.

Υλικά

  • 8 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι, κομμένα στη μέση
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 400 γραμμάρια μικρό μποκ τσόι, χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • Μαρινάτα:
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα χόι σιν
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας φρέσκια λουίζα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  1. Ανακατώστε μέσα σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο με τη μαρινάτα. Σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  2. Βάλτε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάτα και τα υπόλοιπα υλικά σε πήλινη γάστρα 2,5 λίτρων (10 φλιτζάνια) και ανακατώστε καλά.
  3. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  4. Μαρινάτα:
  5. Ανακατώστε καλά τα υλικά σε μικρό μπολ.
  • Author: Aggela

Leave a Reply