Ασπίκ γαρίδας με ντομάτες ζελέ
(Για 6-8 άτομα)
Υλικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κουταλιές γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
- 6 φύλλα ζελατίνας
- 1/2 κιλό γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Πλένετε τις ντομάτες και τις βουτάτε σε καυτό νερό για 2′-3′. Τις αποφλοιώνετε και αφαιρείτε τους σπόρους. Τις ψιλοκόβετε. Βράζετε τις ντομάτες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το λεμόνι, το βασιλικό και το κρασί. Οταν κρυώσουν οι ντομάτες τις περνάτε από σουρωτήρι. Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις διαλύετε σε ζεστό και τις ρίχνετε στην ντομάτα. Πασπαλίζετε τις βρασμένες γαρίδες με μαϊντανό. Ρίχνετε την ντομάτα σε μια φόρμα και την αφήνετε για 10′ στο ψυγείο να παγώσει λίγο, για να μπορούν να σταθούν οι γαρίδες όρθιες. Τοποθετείτε τις γαρίδες μέσα στην ντομάτα και βάζετε τη φόρμα με το ασπίκ στο ψυγείο να παγώσει καλά. Συνοδεύετε το ασπίκ με φρυγανιές, φυλλαράκια ρόκας, ελιές και κάππαρη.