Aστακομακαρονάδα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Aστακομακαρονάδα

Υλικά

  • 1 αστακός 1000-1300 γραμμάρια
  • 2/3 ποτηριού του νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • νερό
  • 2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα ή
  • 800 γραμμάρια ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι του νερού κονιάκ
  • λίγος βασιλικός φρέσκος, αλλιώς ξερός
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
  • 800 γραμμάρια μακαρόνια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 23 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ξίδι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι, το ξίδι και 2 δαφνόφυλλα. Περιμένουμε να βράσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τον αστακό από το νερό, αλλά δεν το χύνουμε. Καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Το σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τις φρέσκες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και 1 δαφνόφυλλο.
  2. Περιμένουμε λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε λίγο λίγο όσο νερό χρειάζεται (3-4 ποτήρια) για να βράσει (θέλει 40 λεπτά). 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε τον αστακό, που τον έχουμε κόψει όπως μας αρέσει και που δεν έχουμε πετάξει τίποτα από το εσωτερικό του. Ανακατεύουμε τον αστακό στη σάλτσα και τελευταίο ρίχνουμε το βασιλικό.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό όπου βράσαμε τον αστακό. Το νερό του αστακού, πριν βάλουμε να βράσουμε τα μακαρόνια, το έχουμε σουρώσει πολύ καλά, από σουρωτήρι όπου έχουμε βάλει πανί, για να είναι σίγουρο ότι δε θα περάσει τίποτα. Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν λίγο. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  4. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης