Αστακός βραστός
Υλικά
- 1 αστακός περίπου 1 κιλό
- νερό
- αλάτι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 ποτήρι του νερού ξίδι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το ξίδι και το δαφνόφυλλο.
- Αφού πάρει βράση το νερό, βάζουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 20-25 λεπτά.
- Τον κόβουμε με σκληρό μαχαίρι στη μέση.
- Σερβίρεται με λαδολέμονο ή με μαγιονέζα, κρύος ή ζεστός.
Για το χρόνο βρασίματος, υπολογίζουμε 10-12 λεπτά για κάθε μισό κιλό αστακού.