Αστακός βραστός

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αστακός βραστός

Υλικά

  • 1 αστακός περίπου 1 κιλό
  • νερό
  • αλάτι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 ποτήρι του νερού ξίδι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το ξίδι και το δαφνόφυλλο.
  2. Αφού πάρει βράση το νερό, βάζουμε μέσα τον αστακό και τον βράζουμε για 20-25 λεπτά.
  3. Τον κόβουμε με σκληρό μαχαίρι στη μέση.
  4. Σερβίρεται με λαδολέμονο ή με μαγιονέζα, κρύος ή ζεστός.

Για το χρόνο βρασίματος, υπολογίζουμε 10-12 λεπτά για κάθε μισό κιλό αστακού.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης