Αστέρια αμυγδαλόπαστας
για περ. 24 κομμάτια:
Υλικά
- 100 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γραμμάρια αλεύρι σίτου
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 90 γραμμάρια περ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- αλεύρι για το άνοιγμα
- 1 κρόκος αυγού
- Επίσης: Χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση
- Τρόπος παρασκευής:
- Κόβετε την αμυγδαλόπαστα σε κύβους και στη συνέχεια την ψιλοκόβετε στο μπλέντερ. Τη ζυμώνετε με το βούτυρο που έχετε κόψει σε κύβους, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να γίνει μια λεία μάζα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Κόβετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα κατά μήκος στη μέση. Ανοίγετε τη ζύμη πάνω σε λίγο αλεύρι σε μερίδες σε πάχος περ. 1 εκ. και κόβετε με τη φόρμα αστέρι. Τα τοποθετείτε πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο. Τα τοποθετείτε μαζί με το χαρτί σε ταψιά. Χτυπάτε ελαφρά τον κρόκο, αλείφετε με αυτόν τα αστέρια και κολλάτε από πάνω τα αμύγδαλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για περ. 20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν.