αθερίνα
Υλικά
- 1/2 κιλό αθερίνα
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε την αθερίνα καλά και τη στραγγίζετε. Την πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και την αφήνετε για 1/2 ώρα.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την ντομάτα ψιλοκομμένη, το μαϊντανό και τα ανακατεύετε. Βάζετε σε μια λεκάνη τα ψάρια και τα πασπαλίζετε με το αλεύρι. Προσθέτετε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα ψάρια. Αφήνετε να τηγανιστεί καλά σαν πίτα από τη μια πλευρά και τη γυρίζετε και από την άλλη. Τη βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, την τοποθετείτε σε πιατέλα και τη σερβίρετε.