Αυγόπιτα με σπανάκι
για 5-6 άτομα
Υλικά
- 1 πακέτο (850 γραμμάρια) Σφολιάτα
- 200 γραμμάρια σπανάκι βρασμένο
- 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
- 100 γραμμάρια τυρί καπνιστό σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές σούπας πεκορίνο τριμμένο
- 400 γραμμάρια ανθότυρο κομματιασμένο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε το βρασμένο σπανάκι και το χοντροκόβετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3’4′. Στο τέλος αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το πεκορίνο και τελευταία το ανθότυρο.
- Ανακατεύετε το σπανάκι με το μείγμα αυτό. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε στρογγυλή φόρμα. Απλώνετε από πάνω το καπνιστό τυρί, κατόπιν βάζετε τα αυγά κομμένα στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μετά προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και πιέζετε τα φύλλα να κολλήσουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 20′-25′. Αφήνετε την αυγόπιτα να κρυώσει λίγα λεπτά και τη σερβίρετε.