Μπαμπανέτσα
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι σταρένιο
- 1 φλιτζάνια τραχανά γλυκό
- 5 αυγά
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα,σκληρή
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κολοκυθάκι μέτριο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το μπέικιν. Μουσκεύετε τον τραχανά με λίγο νερό για 1/2 ώρα και τρίβετε το κολοκυθάκι στον τρίφτη.
- Ρίχνετε στη λεκάνη με το αλεύρι τον τραχανά, το τυρί κομμένο σε κομματάκια, το κολοκυθάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το γάλα. Ανακατεύετε καλά, χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στο χυλό.
- Αλείφετε ένα ταψάκι Νο 34 με λίγο βούτυρο και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μείγμα, το στρώνετε και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 Βαθμούς για 1 ώρα, αφήνετε να κρυώσει λίγο η πίτα και σερβίρετε.