Μπαγκέτα
Υλικά
- 700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου (ή 700 γραμμάρια περισσεύματα από βραστό κοτόπουλο)
- 2 μπαγκέτες (γαλλικό ψωμί μακρόστενο)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 10 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες (χωρίς κουκούτσι)
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά σφιχτά ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με το λιωμένο σκόρδο, τον άνηθο, το μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Βράζετε τα στήθη κοτόπουλου 30′, τα ξεκοκαλίζετε και τα κομματιάζετε. Αν χρησιμοποιήσετε περισσεύματα από βραστό κοτόπουλο, τα κομματιάζετε και τα ρίχνετε σε μπολ.
- Προσθέτετε την πιπεριά, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά και το αλατοπίπερο και τέλος το αρωματικό βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σκίζετε κατά μήκος τις μπαγκέτες και αδειάζετε λίγη από την ψίχα τους. Στη θέση τους βάζετε το μείγμα της κοτοσαλάτας και κλείνετε, δίνοντας στην μπαγκέτα το αρχικό της σχήμα.
- Τυλίγετε κάθε μπαγκέτα με αλουμινόχαρτο και την αφήνετε στο ψυγείο 4-5 ώρες. ‘Όταν πρόκειται να σερβίρετε, κόβετε τις μπαγκέτες σε φετες. (ροδέλες).