Μπαγκέτες με μυρωδικά
Φούρνος Ηλεκτρικός; 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 90 λεπτό Χρόνος ψησίματος: περίπου 25 λεπτά Βγάζει 8 κομμάτια
Υλικά
- 600 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 500ml χλιαρό νερό
- 1 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
- 3 κουταλιές σούπας τσάιβς, ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κρόκος αβγού
- 1 κουταλιές σούπας νερό
Εκτέλεση
- Ανακατώστε σε λεκανάκι το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε το νερό και το αλάτι. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Ζυμώστε μέσα στο μείγμα τα τσάιβς και το μαϊντανό. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε την. Πλάστε με τη ζύμη 8 μπαγκέτες (περίπου 30 εκ.), Σκεπάστε ένα ταψί φούρνου με λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε επάνω τα ψωμάκια, σκεπαστέ και αφήστε τα σε ζεστό μέρος να ανέβουν. Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης λοξά σε 4-5 σημεία. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε τα ψωμάκια. Βάλτε τα στο φούρνο.