Μπακαλιαράκια με πράσα
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα
- 2 κιλά πράσα
- 1 κουταλιές γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 5 κουτάλια λάδι
- αλάτι, λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβουμετα πράσα σε χοντρές φέτες, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και γιαχνίζουμε τα πράσα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να βράσουν. Ένα τέταρτο πριν σβήσουμε τη φωτιά στρώνουμε τα ψάρια και τα βράζουμε ώσπου να μείνουμε με το λαδάκι τους. Σερβίρουμε μαζί μπακαλιάρο και λίγα πράσα και στίβουμε λίγο λεμόνι αν μας αρέσει.