Μπακαλιαροκεφτέδες
Υλικά
- 350 γραμμάρια μπακαλιάρο
- 400 γραμμάρια πατάτες
- 3 αυγά
- 1 κουταλιές σούπας σούπας λάδι
- 50 γραμμάρια Βούτυρο
- 1 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τον βράζουμε 2′. Τον αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα 5′. Κατόπιν βγάζουμε πέτσες και κόκκαλα και τον κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια. Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τον μύλο. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον μπακαλιάρο, τους κρόκους των 2 αυγών, 1 κουταλιές σούπας σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα δουλεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και χτυπάμε το 3ο αυγό μαζί με τα 2 πρώτα ασπράδια. Πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες, τις περνάμε από το αυγό, ύστερα από την φρυγανιά και τις τηγανίζουμε, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις μεριές.