μπακαλιαροκροκέτες με ελιές
για 6 άτομα
Υλικά
- 1/2 κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 15 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- πιπέρι
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο καλά. Κατόπιν αφαιρείτε το δέρμα και τα κοκάλα και ξαίνετε το ψαχνό του. Το ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το πιπέρι, τις ελιές και το γάλα. Ρίχνετε τόσο αλεύρι ώστε να αποκτήσετε μια μαλακή ζύμη (όχι πολύ αραιή ούτε πολύ σφιχτή), Ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία στο τηγάνι ή τη φριτέζα με πολύ βούτυρο ή λάδι. Παίρνετε μικρές κουταλιές σούπας από το μείγμα και τηγανίζετε τις κροκέτες μέχρι να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.