Μπακαλιαρόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιαρόπιτα

Υλικά

  • 2 κιλά μπακαλιάρος παστός σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 34 σέσκουλα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10 φρέσκα σκόρδα
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος μάραθος η άνηθος
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγη φρέσκια μαντζουράνα
  • 1 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο, για πιλάφι
  • φύλλο για πίτα σπιτικό

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τον μπακαλιάρο για 28-30 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό αρκετές φορές. Βγάζουμε την πέτσα του μπακαλιάρου και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τον κόβουμε μικρά κομμάτια. Στο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μπακαλιάρο. Σβήνουμε με το κρασί, όπου έχουμε διαλύσει την ντομάτα πελτέ. Προσθέτουμε τα χορταρικά και το πιπέρι. Αλάτι μπορεί να μη χρειαστεί, γι’ αυτό δοκιμάζουμε πρώτα. Το νερό που θα προσθέσουμε για το βράσιμο είναι πολύ λίγο, ίσως μόνο 2 ποτήρια, γιατί τα χορταρικά βγάζουν δικά τους υγρά. Τα βράζουμε όλα μαζί για 35-40 λεπτά. Όταν μείνει λίγο ζουμί, προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο. Σβήνουμε τη φωτιά. Αλείφουμε ένα ταψί μεγέθους 40×35 εκ. με ελαιόλαδο, στρώνουμε το ένα φύλλο που έχουμε ανοίξει, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply