Μπακαλιάρος με γαρίδες και κρασάτη σάλτσα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

για 4 άτομα

Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου (200 γραμμάρια το καθένα)
  • 300 γραμμάρια γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 150ml λευκό κρασί
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα και από τις δύο πλευρές τους. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι τα φιλέτα, τα τοποθετείτε σε πυρίμαχο ταψάκι και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180’. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τις ρίχνετε στο ταψάκι μαζί με το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτετε το κρασί και τη κρέμα γάλακτος. Ψήνετε το φαγητό 25′ περίπου. 5′ προτού ολοκληρωθεί το ψήσιμο, σκορπίζετε στο ταψί τις γαρίδες και το μαϊντανό και αφήνετε να γκρατιναριστούν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης