Μπακαλιάρος με κανταίφι
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό φιλέτα παστού μπακαλιάρου, καλά ξαρμυρισμένα
- 4–5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 2 ντομάτες, σε κυβάκια
- χυμό από
- 1 1/2 λεμόνι
- ½ φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα:
- 1 αγγουράκι, σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
- 1 ντομάτα, σε κύβους
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο από πέτσες και κόκαλα και τον «μαδάτε».
- Με δυο τρεις κουταλιές σούπας λάδι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την τριμμένη πατάτα, μέχρι να μαραθούν. Αφήνετε να κρυώσουν και τα ανακατεύετε με τις ντομάτες, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό. Αλατίζετε ελαφρά αν χρειάζεται.
- Ξαίνετε το κανταΐφι με ελαφρώς λαδωμένα χέρια και απλώνετε τη μισή ποσότητα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το υπόλοιπο. Περιχύνετε ελαφρώς με ελαιόλαδο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C 0 για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
- Στο μεταξύ ανακατεύετε τα υλικά της γαρνιτούρας και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν ψηθεί το φαγητό, το σερβίρετε ζεστό και το συνοδεύετε με την κρύα γαρνιτούρα.