Μπακαλιάρος με κολοκυθοκορφάδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος με κολοκυθοκορφάδες

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 5 φύλλα από σέσκουλα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό πέντε-έξι φορές. Αφαιρείτε το δέρμα και τα μεγάλα κόκαλα. Τον πλένετε καλά και τον στραγγίζετε. Καθαρίζετε τις κολοκυθοκορφάδες και τα σέσκουλα, τα πλένετε, τα κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια και τα στραγγίζετε. Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε τις κολοκυθοκορφάδες, τα σέσκουλα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια, τον μπακαλιάρο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε ένα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε όλα μαζί, μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply