μπακαλιάρος με πατάτες λεμονάτος
για 6 άτομα
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- ο χυμός 3 λεμονιών
- πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζετε για μια νύχτα ή για 24 ώρες, αν είναι μεγάλο το φύλλο. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1-2 ποτήρια νερό και βράζετε 15′.
- Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε 20′ περίπου προσθέτοντας λίγο νερό. Τέλος περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο 5′-10′ ακόμη. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι.