μπακαλιάρος με πατάτες λεμονάτος

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

μπακαλιάρος με πατάτες λεμονάτος

για 6 άτομα

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ο χυμός 3 λεμονιών
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαρμυρίζετε για μια νύχτα ή για 24 ώρες, αν είναι μεγάλο το φύλλο. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1-2 ποτήρια νερό και βράζετε 15′.
  2. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε 20′ περίπου προσθέτοντας λίγο νερό. Τέλος περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο 5′-10′ ακόμη. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης