Μπακαλιάρος με πράσα

Μπακαλιάρος με πράσα: νόστιμη θαλασσινή απόλαυση

Αυτή είναι μια συνταγή που ο μπακαλιάρος με πράσα θα σας χαρίσει ένα νόστιμο και ενδιαφέρον πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένειά σας. Αν και απαιτεί λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα είναι ανταμειβτικό. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να δημιουργήσετε αυτό το εξαιρετικό πιάτο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος με πράσα

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 1 hour
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μάτσο φρέσκα πράσα
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθο (ή μαϊντανό)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 ψλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι
  • πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο Τον σκουπίζουμε καλά.
  2. Τηγανίζουμε σε ένα φλιτζάνια καυτό ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τον έχουμε αλευρώσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά σε αυτό το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με τη ντομάτα.
  4. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 35 λεπτά. Πριν ψηθούν τελείως με ένα κουτάλι κάνουμε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνουμε το ψάρι. Δεν ανακατεύουμε καθόλου, απλά πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης