Μπακαλιάρος με σέλινο

Please follow and like us:

Μπακαλιάρος με σέλινο
για 6-8 άτομα
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1 κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο (ή σελινόριζα τριμμένη)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 60 γρ. κουκουνάρι τριμμένο στο μπλέντερ
Εκτέλεση
  1. Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο 24 ώρες περίπου. Πλένετε το σέλινο και το χοντροκόβετε. Το ζεματάτε 5' και το στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτετε το σέλινο ή το μαϊντανό, λίγο αλάτι και σκεπάζετε με νερό. βράζετε 20'. Τοποθετείτε πάνω τις φέτες του μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Συνεχίζετε το βράσιμο 20' χωρίς να ανακατεύετε για να μην διαλυθεί το ψάρι. Ανακινείτε την κατσαρόλα κατά διαστήματα. Διαλύετε το αλεύρι στο χυμό των λεμονιών, προσθέτετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και περιχύνετε το φαγητό. Σκορπίζετε κατόπιν τους ξηρούς καρπούς και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση