Μπακαλιάρος με σέλινο για νόστιμο φαγητό με λίγες θερμίδες.

Μπακαλιάρος με σέλινο για νόστιμο φαγητό με λίγες θερμίδες.

Η συνταγή που ο μπακαλιάρος έχει τον 1ο λόγο και διαφέρει από τις υπόλοιπες καθώς συνδυάζει ιδανικά το ψάρι με το σέλινο.

Ο μπακαλιάρος με σέλινο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τον αρωματικό μπακαλιάρο με την αφράτη γεύση του σέλινου. Αυτή η συνταγή θα σας μαγέψει με τη γεύση και την ευκολία της προετοιμασίας. Μπορεί να είναι ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας ή απλά μια γευστική απόλαυση για όλη την οικογένεια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος με σέλινο

  1. Αυτή η συνταγή για μπακαλιάρο με σέλινο θα σας κατακτήσει με τον υπέροχο συνδυασμό γεύσεων. Είναι ένα γευστικό φαγητό που μπορεί να σερβίρεται ως κυρίως πιάτο για οποιαδήποτε ευκαιρία. Απολαύστε το με την παρέα σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς είναι οι μερίδες για 6-8 άτομα.
  • Total Time: 70 mins

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο (ή σελινόριζα τριμμένη)
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 60 γραμμάρια κουκουνάρι τριμμένο στο μπλέντερ

Εκτέλεση

  1. Ξαρμυρίστε τον μπακαλιάρο για περίπου 24 ώρες.
  2. Πλύνετε το σέλινο (ή την σελινόριζα) και χοντροκόψτε το. Ζεματήστε το σε κατσαρόλα με νερό για περίπου 5 λεπτά και στραγγίστε το.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτετε το σέλινο (ή το μαϊντανό), λίγο αλάτι και καλύψτε τα με νερό. Βράστε για 20 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε τις φέτες του μπακαλιάρου στην κατσαρόλα και πασπαλίστε με λίγο πιπέρι. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά χωρίς ανάκατεμα, ανακατεύοντας την κατσαρόλα κατά διαστήματα.
  6. Διαλύστε το αλεύρι στο χυμό των λεμονιών και προσθέστε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Περιχύστε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
  7. Σκορπίζετε κατόπιν τους ξηρούς καρπούς και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 320
  • Fat: 10 gr
  • Carbohydrates: 25 gr
  • Protein: 30 gr

Keywords: Μπακαλιάρος, σέλινο,

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης