Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Υλικά

  • 1 κιλό και 300 γραμμάρια μπακαλιάρο παστό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια μπίρα
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο !Για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σκορδαλιά:

  • 6 πατάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 κουταλάκια ξίδι
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζετε σε λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό έξι-επτά φορές.
  2. Αφαιρείτε το δέρμα, τα μεγάλα κόκαλα και τον βάζετε σε μια πιατέλα.
  3. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τον αφήνετε για 1/2 ώρα. Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε. Τις βάζετε σε μια λεκάνη, προθέτετε το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι λίγο λίγο και ανακατεύετε. Βάζετε τη σκορδαλιά σε μπολ και τη σκεπάζετε. Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, την μπίρα και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν κουρκούτι. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βουτάτε μία μία τις μερίδες του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τις τηγανίζετε, αφήνοντας να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Βγάζετε τις μερίδες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρετε σε πιατέλα, μαζί με τη σκορδαλιά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης