Μπακαλιάρος με σταφίδες τσιλαδί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος με σταφίδες τσιλαδί

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 φλιτζάνια σταφίδες μαύρες
  • 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον ξαρμυρίζετε καλά (για 12 ώρες περίπου), αλλάζοντας πολλές φορές το νερό. Τον ξεπλένετε καλά. Βγάζετε το δέρμα του και τον στραγγίζετε. Αλευρώνετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, ρίχνετε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τα τηγανίζετε. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, τις σταφίδες, λίγο νερό, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 1/2 ώρα. Προσθέτετε τον μπακαλιάρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη, ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης