Μπακαλιάρος παστός γιαχνί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος παστός γιαχνί

χρόνος-.2-3 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 34 κουταλιές σούπας λάδι
  • 23 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 23 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ποτήρι τού κρασιού, κρασί άσπρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζετε στο νερό και το αφήνετε 24 ώρες να ξαρμυρίσει, αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον 3-4 φορές. Αφαιρείτε το δέρμα, βάζετε το ψάρι στη χύτρα, το σκεπάζετε με νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Το στραγγίζετε και χύνετε το νερό. Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί και την πιπεριά και αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.
  2. Βάζετε στη χύτρα το ψάρι και μαγειρεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Σερβίρετε το μπακαλιάρο με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης