Μπακαλιάρος πιπεράτος
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- Πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
- Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, τον Βάζετε σε λεκάνη με νερό και τον αφήνετε για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τέσσερις-πέντε φορές. Αφαιρείτε το δέρμα, τα μεγάλα κόκαλα και τον στραγγίζετε.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε τηγάνι με το λάδι, ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, το πιπέρι, το κρασί, λίγο νερό και βράζετε τη σάλτσα για 20 λεπτά. Προσθέτετε τις μερίδες του μπακαλιάρου, λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.