μπακαλιάρος σχάρας

Μπακαλιάρος σχάρας: ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Ο μπακαλιάρος σχάρας είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από νωπό ή κατεψυγμένο μπακαλιάρο, ο οποίος ψήνεται στη σχάρα. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό.

Ο μπακαλιάρος είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμινών. Συνδυάζεται τέλεια με τα λαχανικά, όπως οι πατάτες, τα αγγούρια και τα κρεμμύδια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος σχάρας

  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον βάζετε σε μια λεκάνη με νερό για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό τέσσερις-πέντε φορές.
  2. Αφαιρείτε το δέρμα του και τα μεγάλα κόκαλα.
  3. Τον πλένετε καλά, τον στραγγίζετε, τον βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο λάδι, τη ρίγανη και τον αφήνετε για 1 ώρα.
  4. Τοποθετείτε στη σχάρα τις μερίδες του μπακαλιάρου και τις ψήνετε.
  5. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού και ραντίζετε τις μερίδες κατά διαστήματα.
  6. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 λεπτά
  • Cook Time: 10 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης