Μπακαλιάρος σουβλάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπακαλιάρος σουβλάκι

Υλικά

  • 600 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • 2 πράσινες πιπεριές για γεμιστά
  • 8 μικρά κρεμμύδια
  • 8 μικρές ντομάτες
  • 8 Φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το ψάρι, το στεγνώνετε και το κόβετε σε κύβους 3 εκ. Το ραντίζετε με χυμό λεμονιού, το πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε περ. 15 λεπτά να τραβήξει. Στο μεταξύ κόβετε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους, τις πλένετε και τις κόβετε σε κύβους αντίστοιχους σε μέγεθος με αυτούς του ψαριού. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στη μέση. Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και βγάζετε τα κοτσάνια. Περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ το ψάρι, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύετε το λάδι με λίγο αλάτι και με πιπέρι. Ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα πάνω από την φωτιά περ. 10 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε συνεχώς και τ’ αλείφετε με το λάδι. Όταν ψηθούν τα πασπαλίζετε αν θέλετε με ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί και ουγγαρέζικη σαλάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply